У Сокирянській районній лікарні відкриють відділення гемодіалізу

У Сокирянській районній лікарні мають намір відкити відділення гемодіалізу. Про це інформує директор КНП «Сокирянська районна лікарня» Олександр Андрійчук, повідомляє пресслужба Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

З його слів, попередньо у лікарні порахували, скільки пацієнтів на цю послугу є у зоні обслуговування лікарні та на дотичних територіях сусідніх областей. Відтак ухвалили рішення створити відділення гемодіалізу та законтрактувати відповідний пакет у НСЗУ.

“Так вирішили, незважаючи на те, що цей пакет послуг не є прибутковим для підприємства. Він, радше, соціальний: надання допомоги хворим, які мінімум раз на тиждень потребують гемодіалізу і з цієї причини змушені витрачати на дорогу до обласного центру по три години в один бік та значні кошти”, – зазначив Андрійчук.

Після обрахунку складових, взялися до реалізації проекту, та корективи вніс COVID-19. Через нього впровадили певні обмеження на ввезення обладнання з-за кордону (пріоритетом стали апарати ШВЛ, рентгентехніка і т. д.), та були призупинені платежі на придбання іншого обладнання. Згодом виникла проблема відсутності системи водоочищення, коректної до закуплених апаратів штучної нирки. Однак наразі намітився прогрес з її вирішення. Тому О. Андрійчук сподівається, що відділення гемодіалізу на п’ять апаратів штучної нирки у Сокирянській РЛ зможе запрацювати ще до кінця вересня.

 

Фото – medcv.gov.ua

 

Реклама

Залишити коментар