У Чернівцях та в п’яти районах області розпочинається дистанційне навчання

У Чернівцях і районах, які потрапили до “червоної” зони, школи розпочинають навчальний рік онлайн.

Так, згідно з рішенням уряду, школярі Чернівців, Вижницького, Глибоцького, Заставнівського, Кіцманського та Новоселицького районів, які визначені “червоною” зоною карантинних обмежень, повинні навчатися дистанційно, допоки епідемічна ситуація не покращиться, пише molbuk.ua.

Коли Держслужба з ТЕБ та НС переведе Чернівці або райони в “помаранчеву” зону, діти зможуть повернутись до очної, змішаної форми навчання або з частковим використанням дистанційних технологій.

Та поки що у п’яти районах Буковини і в Чернівцях 1 вересня та уроки відбуватимуться онлайн. Режим дистанційного навчання діятиме щонайменше до 14 вересня.

Також дистанційно розпочинають навчання у школі села Кам’яна Сторожинецького району – через спалах COVID-19 серед вчителів.

Чернівці на сьогодні – єдиний обласний центр в Україні, де школярі починають навчання дистанційно. Крім Чернівців, у “червоній” зоні опинився також Івано-Франківськ, але там влада міста вирішила продовжити канікули учням до 11 вересня.

Як відомо, напередодні голова Глибоцької ОТГ повідомляв про наміри продовжити канікули у школах громади щонайменше на тиждень. Втім, у департаменті освіти Чернівецької ОДА зазначили, що громади не мають права самостійно приймати такі рішення.

Реклама

Залишити коментар