У Білорусі 1 вересня студенти і школярі можуть долучитися до страйку

Не дивлячись на початок нового навчального року, починаючи з 1 вересня 2020 року, учнів та студентів білоруських навчальних закладів закликають не відвідувати заняття

Про це ранком 29 серпня 2020 року повідомив один з провідних опозиційних телеграм-каналів Баста, через який координується протестна активність як на вулицях, так і в середині підприємств, установ, організацій, передає Еспресо.TV.

“Студенти і школярі, 1 вересня не йдемо на заняття. Домовляємося в чатах факультетів і класів у Телеграмі та Вайбері про початок страйку. Створюємо власні страйкоми, висуваємо вимоги, повідомляємо інформацію в ЗМІ. Викладачі, наслідуймо учнів”, –  зазначається у зверненні.

На думку організаторів протестів, “децентралізований тиск на владу” має бути неодмінно продовжено, а акції на відкритому просторі маю носини “партизанський” характер – збиратися потрібно без попереджень, без помітних лідерів й у найбільш несподіваних місцях. Водночас, при появі силовиків слід відразу відступати, аби потім без втрат вийти у новому місці.

“Не даємо себе забалакати. Не даємо себе обдурити. Не відступаємо. Ми завдали серйозних ударів по Саші-Таргану (так учасники білоруської мирної революції називають президента Олександра Лукашенка – ред.). Страйки і протести вимотують влада, змушують її витрачати останні ресурси. Рухаємося далі – рішуче, сміливо і послідовно”, – наголошується у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар