Путін підготував резерв силовиків для відправки в Білорусь – ЗМІ

Росія створила резерв правоохоронців для їх відправки в Білорусь. Про це повідомив президент РФ Володимир Путін в інтерв’ю телеканалу Росія-1, пише НВ.

За словами російського президента, таке рішення було прийнято на прохання Олександра Лукшенка.

“Олександр Григорович попросив мене сформувати певний резерв із співробітників правоохоронних органів. І я це зробив. Але ми домовилися також, що він не буде використаний до тих пір, поки ситуація не буде виходити з-під контролю”, – додав Путін.

У Білорусі 9 серпня пройшли вибори президента, відразу після яких по всій країні почалися масові протести і страйки. Білоруси вимагають чесних виборів без Олександра Лукашенка.

ЦВК країни заявив, що Олександр Лукашенко нібито набрав 80,08% голосів, тоді як його головний конкурент Світлана Тіхановська всього 10,09%. Представник опозиції на даний момент знаходиться в Литві.

Акції протесту супроводжувалися кривавими нападами з боку силовиків. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.

В результаті було затримано близько семи тисяч осіб. Багатьох по кілька днів тримали в СІЗО, піддаючи тортурам і нелюдським, жорстоким покаранням.

Реклама

Залишити коментар