Україна призупиняє безвіз з Білоруссю

Громадянам України з 1 вересня 2020 року для поїздок до Білорусі знадобиться закордонний паспорт, оскільки Кабмін призупинив угоду з Білоруссю про безвізові поїздки. Про це повідомляє Держприкордонслужба в п’ятницю, 21 серпня, передає Кореспондент.

“З 1 вересня 2020 року для поїздок в Білорусь громадянам України потрібен закордонний паспорт. З початком осені набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України “Про часткове призупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян”, – сказано в повідомленні.

Запрацює новий порядок виїзду, який дозволить поліпшити захист українських громадян, оскільки в разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація громадян України закордонними установами є тривалою і складною.

“Прикордонники прогнозують суттєве зменшення часу проходження прикордонного контролю кожного громадянина, оскільки інформація із закордонних паспортів зчитується автоматичними рідерами”, – продовжили прикордонники.

Як додали в ДПСУ, за сім місяців 2020 року прикордонники виявили понад 300 підроблених паспортних документів, понад два десятки чужих і понад 1300 недійсних.

“Громадян України, які після 1 вересня 2020 року перебуватимуть на території Білорусі без закордонних паспортів, при поверненні в Україну прикордонники безперешкодно пропускатимуть і за внутрішніми паспортами”, – резюмували Держприкордонслужбі.

Реклама

Залишити коментар