У ЧНУ розповіли про особливості цьогорічної вступної кампанії

Наразі у виші вже починають приймаюти оригінали документів від вступників на бакалаврат та магістратуру.

Для вступників у магістратуру цьогорічна вступна кампанія стартувала 5 серпня, для вступників у бакалаврат – 13. Через режим карантину терміни ЗНО, подачі документів до вишів та, відповідно, старт навчання для 1 курсу змістили на декілька тижнів. Про це у коментарі «ТВА» розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЧНУ Тарас Звоздецький.

«Тривалість вступної кампанії така, як і була запланована з самого початку в липні, просто через карантин змістилася на місяць. Основна більшість вступників на бакалаврат наразі створюють електронні кабінети та подають документи вдома, самотужки. Однак деякі приходять і до нас на консультацію. Водночас зараз деякі абітурієнти вже подають оригінали документів. Це, зокрема, вступники після коледжу (в них просто немає можливостей подавати документи в електронному вигляді), або ж деякі вступники в магістратуру, бо можливість подавати електронні заяви є не для всіх спеціальностей. Але з кожним днем стає все більше таких вступників на 1 курс, хто подав заяви в електронному вигляді, але вже точно вирішив, де хоче вчитися, на якій спеціальності – незважаючи на те, попадає на «бюджет» чи «контракт». Вони можуть прийти вже, подати оригінали документи і чекати зарахування у відповідні терміни».

Водночас перелік популярних спеціальностей останніми роками незмінний, каже Тарас Звоздецький. Це «Англійська філологія», «Право», «Міжнародні відносини», «Менеджмент», «Психологія». Дещо меншим попитом серед абітурієнтів користуються спеціальності «Філософія», «Релігієзнавство», деякі предметні спеціальності «Середньої освіти». Так, наприклад, на спеціальність «Середня освіта (Хімія)» цьогоріч навіть не оголошували набір.

Нагадаємо, прийом заяв і в електронній, і в паперовій формах відбувається до 18:00 22 серпня. Уже 27 серпня оголосять рейтингові списки вступників на основі ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів. Натомість подати оригінали документів для зарахування на «бюджет» потрібно до 18:00 31 серпня.

Детальніше – дивіться о 19:00 на телеканалі ТВА.

Реклама

Залишити коментар