Тіхановська закликала лідерів ЄС не визнавати результати виборів у Білорусі

Опонентка Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі Світлана Тіхановська записала відеозвернення до лідерів Євросоюзу, в якому назвала минулі вибори нечесними, непрозорими і сфальсифікованими. Ролик був опублікований в середу, 19 серпня, передає Кореспондент.

За словами Тіхановської, люди, які вийшли захищати свої голоси на вулиці міст по всій Білорусі, були жорстоко побиті, позбавлені волі, піддані тортурам режимом.

“Я закликаю вас не визнати цих сфальсифікованих виборів. Лукашенко втратив будь-яку легітимність в очах нашого народу і всього світу. З метою сприяти мирній передачі влади, я ініціювала створення Національної координаційної ради Білорусі”, – сказала Тіхановська.

Рада має очолити процес мирної передачі влади за допомогою діалогу і оголосить нові чесні і демократичні вибори президента за участю міжнародних спостерігачів.

“Шановні глави держав Європи, я закликаю вас підтримати пробудження Білорусі. Я закликаю всі країни поважати принципи міжнародного права. Я закликаю поважати суверенітет Республіки Білорусь і вибір білоруського народу”, – резюмувала вона.

Реклама

Залишити коментар