Інформацію про зрив спецоперації СБУ із затримання “вагнерівців” прокоментували в ОП

Глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав “дезінформаційною атакою на розкол українського суспільства” повідомлення ЗМІ про те, що українські спецслужби проводили операцію із затримання найманців ПВК Вагнера через Білорусь. Інформацію ЗМІ він прокоментував LB.ua в середу, 19 серпня, передає Кореспондент.

Він наголосив, що версія про “операції” українських спецслужб з’явилася 6 серпня в російському виданні Комсомольская правда. “Це виглядає як добре продумана і спланована дезінформаційна кампанія. І дуже дивує, що деякі українські громадяни публічно поширюють саме цю версію подій”, – зазначив Єрмак.

За його припущенням, якісь внутрішні сили також вирішили використовувати цю дезінформацію “у власних цілях напередодні виборів”. Він також припустив, що “комусь дуже хочеться зірвати припинення вогню на Донбасі”.

За словами Єрмака, інформація про те, що він нібито пропонував “перенести операцію через необхідність проведення переговорів з РФ про полонених”, не відповідає дійсності.

Також Єрмак говорить, що не знає про вимоги екс-глави ГУР Василя Бурби перевірки на поліграфі учасників наради із спецоперації. “Але, переконаний, що це також не відповідає дійсності, і є частиною дезінформаційної атаки, мета якої – розкол українського суспільства”, – резюмував Єрмак.

Напередодні в українських ЗМІ з’явилася інформація про те, що операцію з “вагнерівцями” в Білорусі влаштували українські спецслужби, але вона була зірвана Офісом президента.

Реклама

Залишити коментар