За 7 місяців Чернівецька ОДА використала на ремонт доріг всього 7% Дорожнього Фонду

Цього року ОДА країни отримають 22 млрд з Дорожнього Фонду на ремонт і утримання доріг. За підсумками семи місяців цього року вже можна зробити висновки про те, як і які ОДА з цим завданням впоралися. Про це пише у Facebook Координатор Національної програми “Велике будівництво” Юрій Голик.

“Розслідувачі” всіх мастей вишукують уявні факапи при ремонті доріг державного значення Укравтодором, а точніше шукають змову при проведенні торгів на ремонт доріг Укравтодором (на самі дороги “розслідувачі” ніколи не виїжджають і в технологіях не орієнтуються ), на дороги ОДА уваги не звертають. Хоча 22 млрд в цьому році – це більше, ніж було у Укравтодору в минулому на всі траси країни”, – йдеться у дописі..

Але саме в ОДА відбувається те, про що так мріють “розслідувачі” і особи, які їх спонсорують.

“Судіть самі. Єдиних кваліфікаційних вимог немає. Жорстких ТЗ немає. Технології ремонту доріг ОДА в рази простіше і дешевше, ніж трас Укравтодору. Брати участь можуть не тільки компанії, здатні підтвердити факт виконання аналогічних робіт раніше, але і взагалі все. У переможців величезна кількість маленьких компаній, включаючи створені вчора, тиждень назад і пару місяців назад. Окремо можна знайти у виконавцях ремонтів доріг ОДА тендерних тролів Укравтодору, які знайшли “спільну мову” з ОДА. Ну і дороги ОДА це той самий ліфт, який дозволяє компаніям отримати досвід і переходити до ремонту доріг Укравтодору”, – пише Юрій Голик.

Здавалося б, повинна бути божевільна конкуренція, грошей в надлишку, робити повинні все дороги відразу і це повинно бути видно в тому числі статистично. Але в реальності все не так.

Експерт публікує таблиці щодо результатів семи місяців цього року. Згідно з цими даними, Чернівецька ОДА за 7 місяців цього року не використала 93% Дорожнього Фонду.

Реклама

Залишити коментар