Суддю Вовка оголосили в розшук – НАБУ

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук сімох фігурантів справи Окружного адмінсуду Києва, повідомляє НВ з посиланням на пресслужбу НАБУ.

Фігурантів справи, в тому числі голову Окружного адмінсуду Павла Вовка, підозрюють у спробі захоплення державної влади.

«Підозрювані… діяли в межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, метою якої було захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі», – повідомили в НАБУ.

Раніше в НАБУ повідомляли, що фігуранти справи вже п’ять разів (деякі – шість разів) не з’явилися на допит. У бюро пригрозили, що після наступної неявки їх оголосять в розшук і приведуть на допит примусово.

Окружний адмінсуд 11 серпня повідомив, що повернув Офісу генпрокурора підозри Вовку і ще чотирьом суддям, які нібито «просто залишили на стільці» в коридорі суду в неробочий час.

Нагадаємо, що 17 липня в Окружному адміністративному суді Києва заявили, що до них прийшли з обшуками «в рамках розслідування справ Майдану».

За підсумками обшуків детективи НАБУ оголосили про підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п’яти іншим суддям та голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

У НАБУ заявили, що глава ОАСК очолив «злочинну організацію», до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було «захоплення державної влади». У НАБУ кажуть, що Павло Вовк та підконтрольні йому судді ухвалювали замовні рішення в своїх інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

НАБУ публікувало нові записи розмов Вовка з Холоднюком і лояльним до нього кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. На «плівках» вони обговорюють конкурс з обрання нового глави Держсудової адміністрації, який проводить Комісія з питань вищого корпусу державної влади.

Сам Павло Вовк сказав, що перебуває у відпустці і підозру йому не вручали. Холоднюка 3 серпня відпустили під особисте зобов’язання.

5 серпня стало відомо про рішення Печерського райсуду Києва, яким він фактично зобов’язав генпрокурора забрати в НАБУ справу ОАСК. Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила це рішення.

Реклама

Залишити коментар