ОДА: Буковину накриває друга хвиля поширення COVID-19

Наразі підвищення захворюваності фіксують у всіх районах області, на Кіцманщині ж зареєстровано спалах коронавірусної інфекції.

Про це йшлося під час онлайн-наради із головними лікарями закладів, що надають первинну медичну допомогу, та керівниками госпітальних баз. Нарада у такому форматі відбулася вперше. Захід покликаний посилити координацію між різними установами, що працюють із хворими на COVID-19, аби ефективно протидіяти поширенню вірусу, повідомляє пресслужба ОДА.

“Ситуація із розповсюдженням COVID-19 набуває нових обертів, тому мусимо обговорити, яким чином будемо мобілізувати усі наші сили та ресурси, як фінансові, так і кадрові. Головна наша мета – зробити так, аби рівень захворюваності не зростав, а стабілізувався”, – зазначила заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

Найперше завдання, яке стоїть перед госпітальними базами – сформувати необхідні запаси ліків та засобів захисту. Наразі на рахунках лікарень є близько 50 мільйонів невикористаних коштів. Ці гроші медичні заклади отримали від Національної служби здоров’я України для лікування хворих на COVID-19.

“Є низка лікарень, які за три місяці не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів. Між тим, пацієнти часто скаржаться, що доводиться купувати препарати за свої гроші. Цю ситуацію слід виправити”, – закликала Наталія Гусак головних лікарів госпітальних баз.

Що ж до сімейних лікарів, то вони пояснюватимуть пацієнтам важливість вакцинації від грипу, адже таке щеплення – це додатковий захист від сезонних інфекцій.

Реклама

Залишити коментар