“Білорусь повстала проти Лукашенка. Але зараз більш за все небезпечні дії Росії” – Юрій Бутусов

Білорусь повстала проти Лукашенка. Але зараз більш за все небезпечні дії Росії. Про це пише на своїй сторінці у Facebook відомий журналіст, редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

“Прямо зараз спецслужби РФ відпрацьовують оперативні плани по втручанню в білоруські справи аж до надання “миротворчої допомоги” згідно з союзним угодами. І Росія напевно буде має намір спровокувати побоїще і кров також, як спровокувала побоїще і кров на Майдані”, – пише Бутусов.

За його словами, Путін не захоче втрачати можливість приєднати Білорусь силовим шляхом, щоб не допустити створення ще однієї проєвропейської держави між РФ і ЄС. Росія буде діяти агресивно, щоб захопити повний контроль над державою.

“Президент України повинен без розголосу зібрати всі силові структури. Нам необхідно терміново збільшити число спостерігачів за ситуацією з різних органів влади, а також число журналістів, готових об’єктивно висвітлювати те, що відбувається. Нам не треба втручатися в білоруську політику – вони самі розберуться, дай Бог. Але нам треба протидіяти російській політиці, викривати підступи російської агентури, постаратися всіма силами перешкодити російським провокаціям і ймовірному вторгненню РФ”, – заявляє журналіст.

“Без силового сценарію зміни влади все-таки не вийде. Сподіваюся, що все обмежиться бійками і роззброєнням поліції.

Не сумніваюся, що люди, які готові сміливо йти під кийки і водомети також сміливо будуть готові пролити кров, і їм потрібна свобода, а не диктатура Путіна. Україна повинна бути готова прийти на допомогу в разі російської агресії тими силами і засобами, які ми можемо адекватно застосувати, не зашкодивши україно-білоруським відносинам і з повагою до народу цієї країни”, – йдеться у дописі.

Реклама

Залишити коментар