Поліція Буковини нагадує про правила полювання

8 серпня, з 18:00 на території Чернівецької області (окрім Путильщини) розпочинається сезон полювання на пернату дичину. Мисливцям необхідно дотримуватися під час полювання вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» від 22.02.2000 № 1478-ІІІ та пам’ятати про відповідальність за його порушення.
Про це повідомляє  Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Подбайте про наявність всіх необхідних документів:
– посвідчення мисливця;
– щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
– дозвіл на добування мисливських тварин;
– дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;
– паспорт на собак мисливських поріг, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Пам’ятайте: полювання заборонено на відстані ближче, ніж 200 метрів від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей.

Також під час полювання забороняється використовувати петлі, гачки, самостріли, ловчі ями, штучні джерела світла, прилади нічного бачення, дзеркала для осліплення тварин, вибухові речовини та інші знаряддя й способи, зазначені в статті 20 вказаного нормативно-правового акту.

За порушення правил полювання винні особи несуть відповідальність згідно зі статтею 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
А якщо таке порушення заподіяло істотну шкоду, вчинене службовою особою чи групою осіб – за такі дії настає кримінальна відповідальність, передбачена статтею 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – 5 років позбавлення волі.
Поліція закликає громадян бути відповідальними та суворо дотримуватися встановлених правил полювання.
Реклама

Залишити коментар