Депутати міськради хочуть затягнути борговий зашморг на шиї чернівчан – Бурбак

Народний депутат України VII-VIII скликань Максим Бурбак повідомив, що на завтрашній сесії Чернівецької міськради “хочуть затягнути борговий зашморг на шиї нашої громади”.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

На опублікованих політиком фото – проект рішення щодо укладання кредитного договору з двома державними банками на суму 150 млн грн для оновлення стратегічних об’єктів довготривалого користування. Тобто, на ремонт місцевих доріг.

“В мене є декілька питань до голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука та секретаря міськради Василя Продана, які всіляко просувають цю утопічну ідею. Цю оборудку з «місцевим внутрішнім запозиченням» ви називаєте ініціативою з центра? Ви стверджували, що відсоткова ставка по кредиту буде в районі 10-12% річних. А в проекті рішення зазначено, що ставка ПЛАВАЮЧА! і може бути аж 25% (не більше)!!! То ви вже передбачаєте сталість облікової ставки Нацбанку на наступні 3-4 роки? При тому, що падіння ВВП в 2-му кварталі 2020 року до -14 %?!”, – заявив Бурбак

Він нагадав, що економіка України в стані рецесії. До того – спостерігається друга хвиля епідемії COVID-19 в світі. Це – не оптимістичний сценарій для нашої економіки. Крім того, прогнозується девальвація гривні.

“Цілком логічно, що Нацбанк буде реагувати на це. І точно не зменшенням облікової ставки, до якої ви прив’язуєте відсоткову ставку по кредиту”, – додав політик.

“І головне. На відео, яке я додаю в першому коментарі, пан Сергій Осачук стверджує, що виключно держава буде погашати ці кредити. Уважно почитайте п. 3.3 та 3.4 проекту рішення, якими передбачається погашення кредиту та сплату відсотків, виключно за рахунок коштів МІСЦЕВОГО БЮДЖЕТУ м. Чернівці. Нашого міського бюджету, Карл, з кишень Чернівчан!!! Панове можновладці, звертаюсь до вас на зрозумілій вам мові: “Чернівчани – не лохи!!!”, – йдеться у дописі.

Максим Бурбак закликав депутатів Чернівецької міськради не ганьбитися перед завершенням своєї каденції та не голосувати за такі злочинні рішення, які спустошать і без того дефіцитний бюджет міста.

“Усім чернівчанам раджу уважно відслідковувати дане питання і наслідки прийняття цього рішення. Бо вони зараз наприймають у передвиборчому турборежимі, а платити за це нам – і багато років!
ДумайТе!”, – підсумував Максим Бурбак.

Реклама

Залишити коментар