У столиці Лівану Бейруті стався потужний вибух (відео)

Сьогодні у порту Бейрута стався потужний подвійний вибух. Журналіст Андрій Цаплієнко пише у Telegram, що такого не бачили тут навіть під час громадянської та двох лівано-ізраїльських воєн. На цю хвилину невідомо, чи є загиблі. Але шпиталі переповнені сотнями поранених.

Влада стверджує, що вибух спричинила пожежа на складі піротехніки біля порту. Але офіційна версія не пояснює таку небачену потужність. Відомо, що кораблями, які швартуються у близькосхідних портах, часто перевозять нітрогліцерин. Ймовірно, це може бути поясненням причин катастрофи.

Перший вибух підняв у повітря хмару пилу, через яку можна було помітити спалахи, схожі на фейєрверк. Другий вибух, значно потужніший, супроводжувався клубами диму помаранчевого кольору. Вони й досі висять над центром Бейрута, накривши понівечені ударною хвилею автівки та будинки, повідомляє Андрій Цаплієнко.

Попри те, що офіційної заяви про загиблих ще немає, очевидці повідомляють про жертви на вулицях Бейрута.

Як заявив губернатор столиці, втрачено зв’язок з однією з пожежних бригад, її місце розташування не відомо. Він також порівняв інцидент із вибухами в Хіросімі та Нагасакі, пише Кореспондент.
За даними Reuters, в результаті вибуху загинули не менш як 10 осіб. Телеканал Al Arabiya повідомив, що внаслідок вибуху загинули, щонайменше, шестеро людей, сотні людей отримали травми і поранення від осколків та уламків, що розлетілися.
Машини швидкої допомоги вивозять поранених з району Зайтуна-бей і сусідніх кварталів. В гасінні пожежі беруть участь вертольоти.

Реклама

Залишити коментар