На Буковині громади можуть повернути у власність газові мережі на своїх територіях

На відкритих зборах Чернівецького регіонального відділення Всеукраїнської асоціації громад депутат Чернівецької обласної ради Василь Гостюк запропонував присутнім головам ОТГ і сільських рад розпочати повернення у власність громад області газопроводів, побудованих із залученням коштів громад та громадян, повідомляє BukNews.

“Спільно обговорили весь алгоритм дій, вирішили розпочати із проведення інвентаризації наявних газових мереж на територіях відповідних громад. Учасники зборів також підтримали пропозицію про створення комунальних підприємств для будівництва і обслуговування таких газових мереж, в тому числі на засадах міжмуніципального співробітництва. Це не тільки додаткове джерело заробітку для ОТГ і нові робочі місця, це усунення єдиного монополіста і створення справді ринкових умов роботи в цій сфері, яка традиційно належнала олігархам”, – розповів Василь Гостюк. 

Також він запропонував Всеукраїнський асоціації громад поширити таку практику на національному рівні.

Реклама

  • Сьогодні на сесії Вижницької районної ради мною було надано пропозиції про створення районного комунального підприємства по транспортуванню і розподілу газу , про створення робочої групи з вивчення цього питання , та нажаль у депутатів цього скликання не вистачило сміливості піти проти банди АТЧернівцігаз. Маю надію , що наступні обранці будуть більш сміливішими і розсудливими, адже районний бюджет завдяки цьому міг би збільшитись мінімум в три рази.

Залишити коментар