Штрафи за відсутність паспорта на вулиці є законними – суд

Суд у Києві підтвердив, що на період дії карантину в Україні, який продовжено до 31 серпня, не можна з’являтися в публічних місцях без документів, що посвідчують особу. Таке рішення законно відповідно до п. п.2 п.3 Постанови Кабміну №392. Тому і штрафи за відсутність паспорта на вулиці є законними.

Про це пише ТСН із посиланням на видання Юрліга.

Дарницький районний суд Києва розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який знаходився на вулиці без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус, в період дії карантину.

Чоловік, перебуваючи в громадському місці (на зупинці), знаходився в стані алкогольного сп’яніння, і висловлювався нецензурно у бік перехожих і поліціянтів. Також він знаходився на вулиці без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство або спеціальний статус.

На судовому засіданні свою провину в скоєнні інкримінованого правопорушення він визнав і не заперечував обставин, викладених в протоколі.

Відповідно до постанови Кабміну на період дії карантину забороняється перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство або її спеціальний статус.

Відповідно до ст. 44-3 КУпАП, передбачена відповідальність за порушення правил щодо карантину.

Дослідивши протокол про адміністративне правопорушення, рапорти, відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, оцінивши всі обставини справи у їх сукупності, суд визнав чоловіка винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.

На нього накладено штраф в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто в сумі 17 тисяч гривень на користь держави.

Реклама

Залишити коментар