Чотири зони: з 1 серпня в Україні зміняться правила карантину

В Україні з 1 серпня набудуть чинності змінені правила карантину. Як саме працюватимуть обмеження, в середу, 29 липня, розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Кореспондент.

“Ми змінили правила карантину, починаючи з 1 серпня. Ми зробили поділ на чотири зони … У кожній з цих зон будуть різні обмеження. Найбільш м’які обмеження стосуватимуться зеленої зони”, – сказав міністр.
Так, у зеленій зоні обов’язковим є виконання всіх правил карантину, встановлених у країні – масковий режим, соціальна дистанція, використання антисептика.
“Про масові заходи – не більше однієї людини на 5 квадратних метрів. Також обмеження щодо відвідування кінотеатрів або театрів, тобто зали повинні заповнитися не більше, ніж на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, воно може відбуватися у кількості місць, визначених у технічніх характеристиках того чи іншого транспортного засобу”, – сказав Степанов.
За новими правилами буде утруднено пересування між зонами.
“У червоній зоні буде обмежено рух транспорту – міського, міжміського. Будуть встановлені відповідні пости на перетині із зеленої в червону зону. Ми зараз робимо це на рівні територіально-адміністративних одиниць – це або місто, або район”, – зазначив міністр.
Для визначення зон є кілька критеріїв.
“Там чотири критерії, якщо один з цих критеріїв перевищено п’ять днів поспіль, тільки у такому випадку буде зроблений перехід від більш м’якої зони до більш суворої зони. Уся ця інформація буде розміщена на ресурсах МОЗ, будуть відповідно держборди, де ви зможете подивитися в розрізі кожної області, хто до якої зони відноситься в залежності від епідситуації”, – додав Степанов.
Реклама

Залишити коментар