У Чернівцях може зрости вартість навчання в музичних школах

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради має намір підняти розмір щомісячної плати батьків за навчання дітей у музичних та художніх школах міста у 2020-2021 навчальному році.

Про це пвідомляє molbuk.ua із посиланням на відповідний проект рішення, який мають намір розглянути на черговому засіданні виконкому 26 серпня.

Підвищення розміру щомісячної плати за навчання дітей стосується лише кількох відділень.

Зокрема, вартість навчання на акордеоні та баяні залишиться незмінною – 150 грн. Навчання гри на гітарі також, згідно з проектом рішення, не подорожчає – 250 грн. Зміни не торкнуться із оплати навчання на духових інструментах, віолончелі, цимбалах та інших народних музичних інструментах (150 грн).

Проте навчання гри на саксофоні може зрости на 20 грн – пропонується затвердити розмір плати 250 гривень на місяць. На стільки ж планують підняти вартість навчання гри на фортепіано.

Окрім того виконком може підняти вартість навчання на відділенні “сольний спів” – з 230 до 250 грн за місяць.

Разом з тим, пропонується підняти вартість навчання на художньому відділенні – з 115 до 150 грн за місяць.

Незмінною може залишитися також вартість навчання на скрипці, бандурі (150 грн), в хоровому класі (150 грн) та на відділенні “Естрадний вокал” (300 грн).

Водночас виконавчий комітет пропонує звільнити батьків від оплати за навчання дітей з інвалідністю, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з багатодітних і малозабезпечених сімей та дітей загиблих (померлих) учасників бойових дій.

Окрім того, пропонується на 50% звільнити від оплати за навчання дітей, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи та дітей, батьки яких є учасниками бойових дій

Реклама

Залишити коментар