Вулиці Львова патрулюють правоохоронці на мотоциклах

Львів став другим українським містом після Києва, де з’явився мотопатруль, передає Еспресо.

В урочистій церемонії з нагоди початку роботи взяли участь начальник Патрульної поліції Львівської області Роман Пилипенко та міський голова Львова Андрій Садовий.

“Львів – друге місто Україні після Києва, де від сьогодні на вулицях міста працюватиме мотопатруль. Мене дуже тішить, що саме Львів слідом за столицею має цей вид патруля, бо специфіка міста не завжди дозволяє нам вчасно приїхати на ту чи іншу подію. Автомобіль їхатиме довго, піший патруль буде йти довго, тому мобільність і оперативність мотопатруля – основне”, – зазначив під час церемонії Пилипенко.

Усього в місті працюватиме 9 мотопатрулів.

“Особливої прив’язки до районів нема. Будуть патрулювати як центральну частину міста, так і околиці”, – додав Пилипенко.

Усі поліцейські вчора успішно склали іспити й сьогодні вже приступлять до патрулювання вулиць.

Окрім навичок керування мотоциклами, патрульні пройшли додаткові курси з домедичної допомоги.

Мотопатрулів залучатимуть до оформлення ДТП, під час екстрених ситуацій (як-от замінування, вибухи, пожежі), а також інших інцидентів, де потрібен оперативний доїзд поліції.

“Один екіпаж займається оформленням ДТП, другий – максимально розтягує “корок”, який є. Відповідно, це зручніше громадянам. Де машина їхатиме пів години, мотоцикл зможе доїхати за 5-10 хвилин”, – пояснив начальник Патрульної поліції Львівщини.

Реклама

Залишити коментар