Біля Чернівецької ОДА батьки вимагали відкриття дитсадків

У п’ятницю, 24 липня біля Чернівецької ОДА відбулася мирна акція “Немає садочка – немає роботи” з вимогою відкрити дошкільні навчально-виховні заклади.

Як передає molbuk.ua, ініціаторами акції виступають батьки, які втрачають дохід через неможливість поєднувати роботу та догляд за дітьми.

Основними проблемами є те, що батьки втрачають роботу і дохід, а у дітей гальмується розвиток, виникає тривожність і відчуття ізоляції.

“Батькам потрібно працювати, а вони не можуть, через те, що немає з ким залишити малюків. Я вимушена винаймати няню і витрачати лишні кошти. Адже послуги няні в день коштують 200 гривень. Майже пів заробітної плати іде для того, щоби заплатити їй”, – розповідає Інна Лазоряк.

Учасники акції згідні на те, щоби садочки працювали позмінно.

“Майже у всіх областях вже відкрили дошкільні навчальні заклади, тому вимагаємо – щоби Чернівецька обласна і міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила відкрити дитячі садочки. Можливо їхня робота буде позмінно, або через день. Проте, нам всеодно буде легше”, – каже Любов В’югіна.

Також, представниці мирної акції “Немає садочка – немає роботи” додали, якщо їхнє прохання не буде почуте, то вони проведуть протест повторно.

 

Фото – МБ

Реклама

Залишити коментар