Фірма “Євродор” хоче відсудити у Чернівців 18 мільйонів за незавершені роботи

ТзОВ “Компанія “Євродор” звернулось до Господарського суду Чернівецької області з позовом до Департаменту житлово – комунального господарства Чернівецької міської ради про стягнення 18 117 158 грн. заборгованості за виконані підрядні роботи з капітального ремонтну проспекту Незалежності в м. Чернівці, які не враховані у проектно – кошторисній документації до укладеного між сторонами договору №845 від 05.11.2018. Підготовче засідання призначено на 23 липня 2020 року. 

Про це повідомляє Buknews з посиланням на Центр реформ та розвитку – Чернівці.

Відповідь департаменту ЖКГ

Будівельні роботи на об’єкті “Капітальний ремонт проспекту Незалежності від вул. Головної до вул. Героїв Майдану” згідно договору № 845 від 05.11.2018 року завершені. Загальна кінцева кошторисна вартість робіт склала 75 062 388 грн. 49 коп. За перевіркою оплат ДЖКГ перерахував ТзОВ “Компанія “Євродор” всю суму зазначену в договорі, але підрядник ще подав позов на 18 млн.грн. за виконані ним додаткові роботи.


Пояснення мера

Міський голова також повідомив, що ще досі остаточно не завершені роботи з капітального ремонту проспекту Незалежності, хоча договір з підрядником закрито.

На цьому об’єкті підрядник торік виконав додаткових робіт на 17 млн. грн., однак департамент ЖКГ ці роботи належним чином не задокументував.

“Відповідно, ми не мали підстав з ним розрахуватися. У зв’язку з чим підрядник звернувся до суду. В суді визначатимемо обсяг робіт та вже за рішенням суду – їх справжню вартість”, – заявив міський голова.

На сьогодні тендер з капітального ремонту проспекту Незалежності зазначається завершеним, хоча не всі роботи остаточно виконані. Зокрема, немає розмітки дорожнього покриття від повороту з вул. Небесної Cотні до зупинки “Мікрорайон”, незрозуміле озеленення (яке в договорі є завершальними роботами), водії скаржаться на звуженість смуг для руху.

Проте при задоволенні позову ТзОВ “Компанія “Євродор” загальна вартість робіт зросте до 93 млн.грн.

Чому зростає вартість капітального ремонту проспекту Незалежності – питання залишається відкритим.

Реклама

Залишити коментар