На кордоні Вірменії та Азербайджану відновилися бойові дії

У Вірменії і Азербайджані заявили про відновлення боїв на кордоні двох країн. Сторони звинувачують одна одну в початку бойових дій

Про це повідомили в міністерствах оборони Вірменії та Азербайджану, пише Еспресо.

В оборонному відомстві Азербайджану заявили, що вранці 16 липня з боку Вірменії здійснили “ще одну збройну спробу атакувати наші позиції в Товузькому районі”.

За даними азербайджанської сторони, три села обстріляли з мінометів. Постраждалих серед мирних жителів немає.

У свою чергу речниця Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що вірменські військові запобігли спробі диверсійного проникнення.

“Після інтенсивного бою противник, зазнавши втрат, був відкинутий. Потім о 05:20 азербайджанські підрозділи почали обстрілювати прикордонні села Айгепар, Мовсес, застосовуючи гаубиці Д-30. Обстріли і зараз тривають”, – написала Степанян.

12 липня на кордоні Вірменії та Азербайджану між військовослужбовцями двох країн спалахнув бій.

В Єревані заявили, що причиною інциденту стала спроба прориву через кордон вантажівки ВС Азербайджану. Баку покладає відповідальність за перший удар на Єреван.

В результаті бойових дій сторони несуть значні втрати. Так, лише протягом третього дня сутичок з обох сторін загинуло щонайменше 11 військових. Днем раніше Азербайджан повідомив про загибель свого генерала та командувача артилерії.

Між Азербайджаном і Вірменією триває конфлікт через Нагірний Карабах. У 1988 році населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1994 році за посередництва Москви було підписано угоду про перемир’я, яка поклала кінець активних бойовим діям в регіоні, але залишила Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен.

За шість років війни загинули понад 30 тисяч осіб.

Мирне врегулювання зайшло в глухий кут після переговорів лідерів Вірменії і Азербайджану в 2009 році.

Реклама

Залишити коментар