Буковинські поліцейські врятували багатодітну матір від самогубства

До поліції надійшло звернення від буковинки про те, що над нею колишній співмешканець вчиняє домашнє насильство. Прибувши на виклик, правоохоронці виявили жінку, яка намагалася покінчити з життям. Наразі матір трьох дітей отримує належну медичну та психологічну допомогу.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Перебуваючи на добовому чергуванні, співробітники сектору реагування патрульної поліції Кіцманського відділу поліції отримали на службовий планшет завдання: «Домашнє насильство». Поліцейські одразу прибули до господарства 30-річної заявниці, однак двері жінка не відчиняла та на дзвінки поліцейських не відповідала.

Через вікно будинку сержант поліції Роман Закропивний побачив, що жінка намагається повіситися на зашморгу із простирадла. Розуміючи, що діяти потрібно миттєво, патрульні вибили двері, зайшли до помешкання та за лічені секунди витягли жінку з петлі.

«Керуючись статтею 38 Закону України «Про Національну поліцію», нам із старшим лейтенантом поліції Григорієм Цурканом довелося проникнути до житла, оскільки ми розуміли, що часу на порятунок заявниці у нас обмаль. До того ж, в помешканні разом із жінкою знаходились двоє малолітніх дітей віком 5 та 7 років. На щастя, сини перебували в іншій кімнаті та не бачили того, що намагалась зробити їхня мама», – розповідає сержант поліції Роман Закропивний.

Поліцейські надали домедичну допомогу потерпілій, після чого викликали швидку медичну допомогу. До приїзду лікарів правоохоронці заспокоїли жінку та з’ясували, що вона намагалася покінчити з життям, бо не хотіла бачити колишнього співмешканця, який прийшов навідатись до дітей.

Наразі правоохоронці з’ясовують всі обставини події, спілкуються із близькими та сусідами заявниці. Встановлюють причини та мотиви спроби скоєння самогубства.

Поліцейські нагадують: якщо Ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства, звертайтесь за номером «102»!

Реклама

Залишити коментар