Карантин в Україні можуть продовжити ще на два тижні

Карантин в Україні можуть продовжити після 31 липня

Карантин в Україні знову хочуть продовжити. У МОЗ назвали ймовірну дату, розповіли, чи контрольована ситуація з коронавірусом в країні, а також, що в першу чергу закриють у разі посилення заходів.

Так, джерело в Міністерстві охорони здоров’я повідомило, що карантин можуть продовжити після 31 липня ще на два тижні, тобто до 14 серпня, пише РБК-Україна з посиланням на “Сьогодні”.

“Ще немає проєкту постанови, над ним поки йде робота. Але дискусія йде про те, що доцільно встановити карантин на 2 тижні, бо у COVID-19 такий термін інкубаційного періоду”, – повідомили в МОЗ.

Нині у відомстві обговорюється також, в якому вигляді продовжувати карантин. Мова йде про заходи, які залишать, і про ті, що будуть скасовані. Найімовірніше залишаться вимоги до дотримання соціальної дистанції в громадських місцях, а також заходи, що стосуються транспорту, в тому числі і його обробка.

Якщо ж ситуація в якому-небудь регіоні погіршиться, буде, насамперед, зупинена робота спортзалів, стадіонів.

Складним залишається і питання щодо початку нового навчального року в школах з 1 вересня.

“Ми зі свого боку підготуємо інструкції для відкриття стандартного навчання. Але опрацьовуються абсолютно всі варіанти, в тому числі і варіанти дистанційного навчання. Ми розуміємо, що воно не зможе замінити очне навчання, тому потрібно навчити школи забезпечувати епідеміологічну безпеку”, – уточнили у відомстві.

Реклама

Залишити коментар