Чернівецьке тролейбусне управління може залишитись без електрики

Комунальне підприємство “Чернівецьке тролейбусне управління” може залишитися без електропостачання.

Про це сьогодні на сесії міськради повідомив міський голова Олексій Каспрук, пише МБ.

“Тролейбусне управління у четвер збираються відключати від енергопостачання”, – сказав посадовець.

Водночас виконувач обов’язків керівника ЧТУ Михайло Олексюк закликав депутатів міськради ухвалити рішення про виділення фінансової допомоги підприємству для того, щоб тролейбусне управління могло погасити заборгованість за електрику.

“Я сьогодні отримав повідомлення. Якщо сьогодні не буде конкретно якихось гарантійних термінів про проплату за електроенергію, у четвер я отримаю припис на відключення від електроенергії. Тобто, контактну мережу відключать”, – сказав Олексюк.

Водночас керівник фінансового управління міськради Лівія Бамбуляк повідомила, що Чернівецьке тролейбусне управління опинилося в скрутній ситуації через обмеження руху тролейбусів у період карантину.

“Якбт не було цих обмежень, вони могли би кожен місяць отримувати близько 4 мільйонів доходів. Якщо би не було карантину, вони би перевезли певну кількість пасажирів, вони би отримали 11 мільйонів різниці в тарифах. Вони не отримують, тому що в них немає такої кількості пасажирів. І якщо би ми не ввели обмеження, вони би возили пільгову категорію, яку ми так само компенсували. Вони втратили 52 мільйона гривень. А ми разом з внесками на лізинг дали їм 29 мільйонів”, – повідомила Бамбуляк.

Реклама

Залишити коментар