Уповноваженим із захисту державної мови сьогодні обрано Тараса Кременя

На засіданні Кабінету Міністрів України 8 липня на посаду Уповноваженого із захисту державної мови Уряд шляхом рейтингового голосування було обрано Тараса Кременя.

Про це повідомив Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Відповідно до вимог статті 49 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», троє кандидатів на посаду Уповноваженого із захисту державної мови, висунуті Міністерством культури, Міністерством юстиції та Уповноваженим Верховної Ради з прав людини – Світлана Бронікова, Тарас Кремінь та Святослав Літинський взяли участь у засіданні Уряду 8 липня, де отримали можливість виступити перед членами Кабміну та відповіли на їхні запитання.

Як вимагає чинне законодавство, переможця конкурсу було обрано з трьох кандидатів шляхом відкритого особистого голосування членів Кабінету Міністрів України за відсутності претендентів на посаду Уповноваженого із захисту державної мови. Тарас Кремінь переміг у рейтинговому голосуванні.

Відповідно до законодавства, Уповноважений із захисту державної мови обирається строком на п’ять років. Після закінчення цього строку повноваження Уповноваженого припиняються з моменту прийняття відповідного рішення Кабінетом Міністрів України. Особа може бути призначена на посаду Уповноваженого повторно, але не може обіймати посаду втретє.

Тарас Кремінь закінчив Миколаївський державний педагогічний університет за спеціальністю Педагогіка i методика середньої освіти. Українська мова i література, зарубіжна література та англійська мова; а також Інститут літератури iмeнi Т. Г. Шевченка НАН України (аспірантура / кандидат філологічних наук) та Державний вищий навчальний заклад «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет iмeнi Григорія (докторантура / доктор філософії).

Процював головою Миколаївської обласної ради, у 2014 – 2019 роках був народним депутатом України.

Реклама

Залишити коментар