Бурбак: Місцеві депутати не вирішують проблеми міста, а чубляться між собою

Депутати Чернівецької міської ради чубляться між собою, а не вирішують проблеми міста. Про це 3 липня на телеканалі ТВА у програмі “Постфактум” заявив народний депутат України VII-VIII скликань Максим Бурбак.

Зокрема, щодо проблеми з водопостачанням, політик нагадав, що коли він працював міністром в уряді Арсенія Яценюка, була погоджена угода з німецьким банком щодо надання Чернівцям 15 млн євро під державні гарантії для капітального ремонту системи водопостачання міста.

“Потім, прийшовши в парламент, я зробив усе для того, щоб ця угода була ратифікована парламентом. Тобто водогоном міста Чернівців займався і уряд, і Верховна Рада, і банк виділив 15 млн євро, і місто сплачує відсотки за невикористаний кредит, тому що наші депутати не погоджуються з цим. Левова частка кредиту і відсотки за нього мали б погашатися за рахунок зменшення енерговитрат за кожен кубомент води. Тоді чернівчани були би з новим водогоном і ніяких нарікань не було б”, – зауважив Бурбак.

За його словами, місцеві обранці мали б займатися ратифікацією цих договорів та протидіяти незаконним врізкам в систему, адже це теж велика проблема для водоканалу.

“Але цим, чомусь, ніхто не хоче займатися. А все акцентування на трубі Дністровського водогону, яку точно потрібно міняти. Гроші з цього кредиту йшли на заміну насосів на більш економні та на ремонт мережі, бо вона вже тріщить по швах. Оцим би я хотів, щоб депутати займалися, натомість вони чубляться між собою. Каспрук з Проданом. Потім ще там є, підспівують деякі”, – заявив політик.

Реклама

Залишити коментар