COVID-19: Україна наблизилася до критичного рівня захворюваності

Показник захворюваності в Україні наблизився до критичного рівня в 60 активних хворих на 100 тисяч населення, але навіть в разі його зростання тотальний карантин вводити не будуть. Про це в п’ятницю, 3 липня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише Кореспондент.

“Що стосується показника 60 активних хворих 100 тисяч населення, – зараз ми перебуваємо вже на рівні, сьогодні вранці, 59,7 на 100 000 населення. Ми використовували цей показник виключно для визначення про проведення зовнішнього незалежного оцінювання. І ми його рахували станом на 22 червня. Якби цей показник перейшов 60, тоді б приймали рішення про перенесення ЗНО”, – сказав він.

Міністр нагадав, що в Україні зараз адаптивний карантин, і влада на місцях сама вирішує, які обмеження вводити або скасовувати.

Він також повідомив, що найбільш напружена ситуація зараз в західних регіонах України – Волинській, Закарпатській, Львівській та Рівненській областях.

Усього 11 регіонів, де показники не відповідають прийнятним. Тому за поданням головних санітарних лікарів цих областей було посилено карантинні заходи.

Реклама

Залишити коментар