Протистояння у Хотині: що відомо на цей час

Про ситуацію довкола акції протесту на Хотинщині, де мешканці перекрили дорогу, бо не хочуть, аби центром укрупненого Дністровського району були Кельменці, повідомляє місцеве видання Хотинські вісті.

“Поліції стає все більше. Напевно, вже більше, ніж мітингувальників. Але учасники акції рішуче налаштовані її продовжувати”, – йдеться у повідомленні..

Як стало відомо, сторони дійшли компромісу: протестувальники на пів години розблоковують рух транспорту, а поліцейські не перешкоджають їм надалі продовжувати акцію.

«При цьому проведено перемовини, на яких узгоджено, що п’ятеро представників Хотинської громади поїдуть у Київ на зустріч з головою профільного комітету Верховної Ради Андрієм Клочко. Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак домовилася про цю зустріч, і що для активістів виготовлять пропуски у парламент», – повідомив депутат міськради Анатолій Сухаренко.

«Ми все ж продовжуємо нашу акцію на захист Хотина. А водіям автівок та вантажівок пропонуємо їхати через Кельменці. Вони ж відповідають: «А ви бачили яка там дорога?»… Ми звернулися до всіх небайдужих хотинчан, щоб приєднувалися до нашої мирної акції протесту. Просто так це не повинно закінчитися», – каже учасниця Тетяна Юрчак.

Реклама

Залишити коментар