На Хотинщині під час сутички місцевих із далекобійниками постраждав поліцейський

Сьогодні, 1 липня, у селі Атаки Хотинського району громадяни перекрили рух транспорту на автомобільній дорозі національного значення Н-03. Таким чином вони висловлюють невдоволення новим рішенням профільного комітету Верховної Ради України про районний поділ. Для забезпечення публічної безпеки та порядку задіяно достатню кількість особового складу поліції Чернівецької області.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

На місці події працюють співробітники Управління превентивної діяльності, роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області, Кельменецького відділу поліції, Хотинського та Новоселицького відділень поліції, УПП та ДСНС. Поліція діалогу проводить з учасниками акції роз’яснювальну роботу, закликає громадян діяти виключно у правовому полі та наголошує на неприпустимості порушень чинного законодавства.

Під час зібрання місцевих жителів стався інцидент між учасниками акції та далекобійниками. Коли поліцейські здійснювали розмежування представників обох сторін конфлікту, постраждав один із правоохоронців.

Слідчі Хотинського відділення поліції внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 279 (Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) і 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські частково відновили проїзд автотранспорту та забезпечують безпеку дорожнього руху. Особовий склад ГУНП в Чернівецькій області готовий миттєво реагувати на будь-які правопорушення та загрози безпеці громадян.

 

 

Реклама

Залишити коментар