На Хотинщині люди перекрили дорогу, бо не хочуть, щоб центром району стали Кельменці

“Sorry, вимушена акція. Вам тільки проїхати, а нам тут жити” – на Хотинщині активісти перекрили дорогу через пропозицію влади, згідно з якою центром Дністровського району може стати смт Кельменці.

У селі Атаки мешканці Хотинщини перекрила рух транспорту на автотрасі Чернівці-Житомир. Приблизно 50 активістів безперервно ходять по пішохідному переходу. Через це на важливому автошляху на дорозі утворився значний автомобільний затор.

Таким чином пікетувальники висловлюють невдоволення через скандальні поправки до Постанови Кабміну щодо нового районного поділу Чернівецької області, згідно з якими центр один з трьох укрупнениих районів –  Дністровського буде в смт Кельменці, а не місті Хотин.

Як відомо, учора на засіданні профільного парламентського Комітету з питань місцевого самоврядування розглядалися поправки до урядової Постанови щодо поділу Чернівецької області на нові укрупнені райони. За поданням окремих народних депутатів, Буковину планують поділити на Вижницький, Чернівецький та Дністровський райони, повідомляє molbuk.ua. Згідно з пропозицією Кабміну, адміністративним центром Дністровського району мало стати місто Хотин. Щоправда, голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук запропонував зробити центром нового району смт Кельменці. Ця пропозиція обурила жителів Хотинського району.

Фото – tva.ua

Реклама

Залишити коментар