Внаслідок повені Чернівці зазнали збитків на 21 мільйон гривень

Суму збитків, які упродовж 23-25 червня 2020 р. завдала повінь у м. Чернівці, затвердила 30 червня міська комісія з питань ТЕБ та НС. Загальна сума завданих збитків становить 20 835 767 тис. гривень, повідомляє пресслужба ратуші.

Міський голова Олексій Каспрук звернувся до голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука з проханням клопотати перед Кабінетом Міністрів України щодо виділення субвенції міському бюджету для ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації. До листа додані всі необхідні документи, відповідно до вимог Постанови КМУ від 29.03. 2002 р. № 415, які підтверджують розміри завданих збитків об’єктам господарської діяльності міста та перелік невідкладних (першочергових) робіт з ліквідації наслідків.

У разі надання субвенції, головним розпорядником коштів буде визначений Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради. Кошти будуть направлені за цільовим призначенням відповідно до Переліку першочергових (невідкладних робіт) з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що сталася упродовж 23-25 червня 2020 р. у м. Чернівці.

ДОВІДКОВО: Внаслідок підняття рівня води в р. Прут, а також підняття води в р. Потіт в межах м. Чернівці підтоплено домогосподарства в районі вулиць Ізмайлівська, Козятинська, Гайова, Ямпільська, Селезнівська та пров. Рокитнянський, територію Калинівському ринку (І сектор 4 ряди та відкриті прилавки, автостоянку 8-го сектору, 4 сектор), дорогу та автостоянку НВТК «Добробут». Розмито окремі автомобільні дороги,замулено частково річки Кися, Мольниця, Клокучка, Потіт, Мошків, замулено і частково пошкоджено водо перепускні, зливові та каналізаційні мережі. Значних збитків зазнала водопровідна насосна станція «Біла» (КП Чернівціводоканал» с. Біла, Кіцманський район), яка забезпечує роботу Прутського водозабору, пошкоджено очисні споруди КП «Чернівцводоканал» с. Магала, інші об’єкти водоканалу.

Реклама

Залишити коментар