Чернівці знову без води: чергова аварія на водогоні

На Дністровському водогоні знову прорвало трубу. Подачу води в місто Чернівці припинено. Зараз проводяться ремонтні роботи, подавати воду почнуть о 7 ранку. Повністю відновити водопостачання планують протягом понеділка. 

Про це повідомив у Facebook міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

За його словами, аби уникнути подібних аварій, необхідно терміново повністю замінити майже кілометр зношеної ділянки водогону. Це коштує 20-25 мільйонів гривень.

“Аварія на дністровському водогоні. Це вже другий порив після злив на цій зсувонебезпечній ділянці поблизу с.Біла.

На місці аварії провів з керівниками водоканалу оперативну технічну нараду. Визначили графік, за яким будуть вестися ремонтні роботи і подаватиметься вода у місто, щоб чернівчани відчували менше незручностей.

На момент пориву у резервуарах було в запасі 16 тисяч кубів води. Це дозволило не припиняти одразу подачу води у місто. Однак зараз розпочнуть знижувати тиск в системі. Відновити подачу води плануємо завтра з 7.00 ранку

Прошу врахувати, що одночасно вода зранку у всіх будинках та квартирах не з’явиться. Система буде заповнюватися поступово, щоб уникнути гідроударів і поривів вже в будинкових мережах.

Завтра ремонтні роботи на водогоні триватимуть. Плануємо завершити їх до вечора і відновити подачу води в місто у звичному режимі.

Щоб уникнути таких аварій, необхідно терміново повністю замінити майже кілометр зношеної ділянки водогону. Це коштує 20-25 мільйонів гривень. І виконати ці роботи треба у цьому році до перших морозів”, – йдеться у повідомленні мера.

Реклама

Залишити коментар