Арсеній Яценюк розповів, для чого Путін переписує минуле (відео)

«На наративі про «Великую победу» і на парадах Путін хоче досидіти ще до 2036 року. Росія в такій формі не виживе», – наголосив лідер партії «Народний фронт», прем’єр-міністр України 2014-1016 років Арсеній Яценюк у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» 26 червня, повідомляє пресслужба партії.

Він наголосив, що Росія не є супердержавою: «Російський економічний ріст минулого року був на рівні 1%. А російська економіка – менша, ніж економіка штату Каліфорнія у Сполучених Штатах. Єдине, чим Росія брязкає, – це зброєю. От в цьому питанні весь світ тому і боїться Росії».

«Путіну немає що сказати про завтра. Тому він фактично сів на ідеологічний наратив «Великой Победы». Таке враження, що цю перемогу робив виключно Путін. І він виключно на цьому наративі тримає всю свою ідеологічну подушку. Чому він почав робити парад? У них почалися зміни до конституції. Але це конституційний переворот, а не зміни до конституції. Путін хоче фактично легітимізувати вже прийняті рішення і досидіти ще до 2036 року. Росія в такій формі не виживе», – наголосив він.

Лідер НФ підкреслив, що не погоджується з твердженням одного з учасників програми, начебто «російський народ дуже любить Україну, і Україна завжди знайде порозуміння з російським народом»«Звичайно, в Росії є значна частина ліберально налаштованих людей, тільки вона не домінуюча. Домінуюча частина – це та, яка аплодувала незаконній анексії Криму. Домінуюча частина – це та, яка аплодувала, коли Путін відправив війська в Донецьк і Луганськ. Це та, яка аплодує Соловйову чи Кисельову».

Арсеній Яценюк підкреслив, що кремлівська пропагандистська машина «так промила мізки російському народу, що домінуюча більшість росіян є прямим відображенням російського режиму, який є проти України, який ненавидить Україну». Лідер «Народного фронту» звернувся до іншої частини російського народу, які не вірять цій пропаганді: «Вас надто мало для того, щоб ваша Росія була вільна, ви повинні за неї боротися, так, як ми боремося за нашу вільну Україну. І тоді, можливо, після того, коли повернуть Крим, Донецьк і Луганськ, і зміниться російська влада, можливо, тоді буде діалог. Але не зараз».

Реклама

Залишити коментар