Завантаженість лікарень для прийому хворих з COVID-19 значно збільшилася – Шмигаль

Завантаженість лікарень для прийому хворих з COVID-19 значно збільшилася, а це означає, що Україна увійшла в серйозну хвилю захворюваності, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Інтерфакс-Україна.

“Починаємо розгортати лікарні другої хвилі для прийому хворих коронавірусом. Сьогодні зафіксовано черговий антирекорд – понад тисяча нових випадків. Завантаженість лікарень значно збільшилася. Це означає, що ми увійшли в серйозну хвилю захворюваності” – йдеться в повідомленні, в офіційному телеграм-каналі Дениса Шмигаля.

Прем’єр-міністр України зазначає, що основною причиною збільшення кількості хворих COVID-19 є недотримання карантинних обмежень.

“Українські медики і епідеміологи говорять нам про одну головну причину: люди перестали дотримуватися обмежень, а місцева влада не наважується ці обмеження посилювати. Як наслідок – ми бачимо значне зростання захворюваності в відповідних областях”, – зазначив прем’єр-міністр.

“Тому якщо ми хочемо вберегти економіку і не закривати країну на жорсткий карантин, є єдиний шлях – разом дотримуватися обмежень, запропонованих в адаптивній моделі. Це маски, дезінфекція та соціальна дистанція. Прошу всіх бути чесними і з відповідальністю ставитися до простих правил”, – підсумував Шмигаль

Реклама

Залишити коментар