«Ніхто цього не знає краще, ніж українці», – Вікторія Нуланд про загрози путінського режиму

Країнам Заходу не вдалося ефективно боротися із загрозами, які представляє режим російського президента Володимира Путіна.

Про це під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму заявила відомий американський дипломат, екс-заступник Держсекретаря США Вікторія Нуланд.

«В останні 20 років нам як демократичній спільноті під проводом Сполучених Штатів Америки не вдалося зберегти спільні позиції та присвятити достатньо ресурсу і уваги тому, щоб боротися із загрозами, які представляє для всіх нас путінський режим. «Ніхто цього не знає краще, ніж українці», – наголосила вона.

Вікторія Нуланд зазначила, що країнам Заходу вдалося запровадити «значний і безпрецедентний пакет трансатлантичних і глобальних санкцій у відповідь на події в Криму та на Донбасі».

«Але ми не змогли підтримати цю політику таким чином, щоб збільшити ціну, яку має заплатити Путін за те, що він неготовий сісти за стіл переговорів і серйозно обговорити реалізацію угод, досягнутих у Мінську, які він сам підписав, підтвердивши зобов’язання вийти з України», – сказала вона.

«Це один з прикладів браку єдності, зосередженості, твердості позицій, які ми, як демократична спільнота, мали проявити у відповідь на різні загрози. Не просто територіальну експансію, але й загроза нашим демократичним системам з використанням кіберзброї проти нашої інфраструктури, вбивством його опонентів на нашій території, розробкою нових небезпечних видів зброї, виходом з угод про контроль озброєння і таке інше, порушення умов цих угод і брехню щодо цих порушень», – резюмувала Нуланд.

Реклама

Залишити коментар