ДСНС попереджає про підвищення рівня води у річках

У найближчі чотири дні на річках басейну Прип’яті, на Буковині, у Вінницькій і Одеській областях існує загроза підвищення рівня води, попереджає ДСНС в п’ятницю, 26 червня, передає Кореспондент.

“За даними Укргідрометцентру, 26-28 червня на річках басейну Прип’яті очікуються підйоми рівнів води на 0,1-0,7 м над рівнями на 8:00 24 червня. Місцями подальше затоплення заплав, досягнення позначки початкового затоплення пасовищ, сінокосів біля смт Любешів”, – йдеться в повідомленні.

Сьогодні в результаті проходження паводкової хвилі на річці Тиса очікуються підвищення рівнів води біля Чопа на 1,2-1,7 м над рівнями на 8:00 25 червня, з виходом води на заплаву.

Також у верхів’ї Дністровського водосховища біля села Рухотин (Чернівецької обл.) очікується проходження паводкової хвилі із затопленням заплави, с/г угідь, частковим затопленням інфраструктури біля річок.

“26-27 червня рівень води Дністра в створі поста Могилів-Подільський буде триматися на небезпечних позначках початкового затоплення ділянок прилеглих до русла річки і може досягти небезпечних позначок затоплення об’єктів в районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль (Вінницька обл.) та окремих населених пунктів у Вінницькій області”, – зазначили в ДСНС.

Крім того, 27-29 червня, в результаті проходження дощового паводку на річці Дністер біля села Маяки, очікується підйом рівнів води на 0,2-0,5 м, в результаті цього можливий вихід води на заплаву, затоплення траси Одеса-Рені, городів і об’єктів в селі Яськи, місті Біляївка (Одеська область).

Реклама

Залишити коментар