На подолання наслідків стихії Кабмін виділив 754 млн. Буковина отримає 30 мільйонів

Найбільше отримає Прикарпаття – 480 млн грн на відновлення після паводків. На Буковину спрямують всього 30 млн.

Кабінет Міністрів виділив із резервного фонду 754 млн грн на подолання наслідків негоди в західних областях. Рішення міністри ухвали під час засідання у четвер, 25 червня, передає 5 канал.

Більшу частину коштів спрямують до регіону, який найбільше постраждав від високої води – Івано-Франківській області. Прикарпаття загалом отримає 480 млн грн. По 30 млн грн отримають Чернівецька та Закарпатська області. Львівщині виділять 10 млн грн. Також додаткові 92 млн грн отримає Державне водне агентство, Держлісагентство – ще 30 млн грн.

За пропозицією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на ліквідацію наслідків повеней у п’яти областях 82 млн грн отримає МВС: із них 41 млн грн – ДСНС, 22 млн грн – Нацгвардія, 19 млн – Нацполіція. Йдеться про Львівську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Тернопільську та Закарпатську області.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, гроші на відновлення зруйнованих дамб, берегових укріплень та мостів виділять окремо. Він також повідомив, що внаслідок стихії загинули три людини та одну вважають зниклою безвісти. Водночас повідомив, що в населених пунктах, звідки евакуювали людей, поліція посилює заходи безпеки, щоб запобігти мародерству.

Реклама

Залишити коментар