Через паводки на заході України евакуйовано і відселено понад 800 людей

У трьох областях на заході України, які постраждали від дощів та паводків, було евакуйовано або відселено 841 людину, а саме 136 – на Буковині, 157 – у Тернопільській області, 548 – на Прикарпатті. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані ДСНС України.

В Івано-Франківській області підрозділами ДСНС евакуйовано із зони підтоплення у межах населених пунктів (до родичів або сусідів) 548 осіб, надано допомогу по буксируванню із зони затоплення 6 транспортним засобам, в яких перебувало 11 осіб. Врятовано з підтоплених житлових будинків 286 осіб.

Залишаються підтопленими 9 тис. 157 будинки, 8 фельдшерсько-акушерських пунктів. Розчищено 7 ділянок автомобільних доріг від зсуву ґрунту протяжністю близько 65 м (залишилось зруйнованими – 116 км та пошкодженими – 487 км).

Гелікоптерами із відрізаних стихією ділянок Верховинського району переправлено 3 жінки, з них 2 породіллі, 3 малолітні дитини та 1 чоловіка.

У Чернівецькій області з зони підтоплення відселено до родичів та у спеціально визначені місця 136 осіб, з них 42 дитини. Врятовано з підтоплених житлових будинків 69 осіб, з них 17 дітей.

У Львівській області підрозділами ДСНС врятовано 3 особи, перевезено 213 осіб, з них 21 дитина, здійснено буксирування 48 легкових автомобілів.

У Тернопільській області на території Монастириського району внаслідок підняття рівня води в річці Дністер:

  • підтоплено 37 будинків та 27 дворогосподарств у двох населених пунктах (с. Коропець, с. Вістря),
  • підтоплено 538 га сільгоспугідь;
  • відселено із населених пунктів 157 осіб.

У Закарпатській області на ранок 25 червня підтоплень немає, проїзд транспортних засобів забезпечено; пошкоджено 40 м дороги державного значення Н-09 Мукачево-Рогатин біля села Кваси, урочище Кевелів.

Заходи з ліквідації наслідків негоди та надання допомоги постраждалим тривають.

“За територіальним поширенням та обсягами ресурсів, необхідних для ліквідації негативних наслідків, зазначена ситуація може бути класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня”, – зауважили у ДСНС.

Нагадаємо, негода у західних областях зруйнувала понад 100 км автодоріг та 64 мости.

Реклама

Залишити коментар