СБУ на Буковині викрила розкрадання державних лісових ресурсів

Служба безпеки України викрила і блокувала розкрадання державних лісів у Чернівецькій області.

Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Чернівецькій області.

Оперативники спецслужби встановили причетність до оборудок посадовців одного з державних лісогосподарських підприємств, які під виглядом санітарно-оздоровчих заходів організували незаконну вирубку здорових дерев. До протиправної діяльності зловмисники залучили фахівців підприємства лісозахисту, спільно з якими фальсифікували документи лісовпорядкування.

За словами речниці УСБУ в Чернівецькій області Лесі Федоренко, у ході санкціонованих обшуків у службових приміщеннях держлісництва та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили речові та документальні докази протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії щодо встановлення всіх причетних до протиправних оборудок осіб.

Розмір завданих державі збитків наразі встановлюється.

Викриття злочинної діяльності проводилося спільно зі слідчими територіального управління ДБР у м. Хмельницькому під процесуальним керівництвом Прокуратури Чернівецької області.

Реклама

Залишити коментар