Пік паводку у Чернівцях очікується в ніч на середу

Вранці 23 червня 2020 року в басейнах річок Прут та Черемош сформувалася чергова паводкова хвиля, яка призведе до додаткового підйому рівнів в районі в/п Чернівці із досягненням 630 – 680 см над нульовим постом (що складатиме 5,5-6 м над перед паводковими значеннями). Початок підйому прогнозується ввечері 23 червня 2020 року його пік – в ніч з 23 на 24 червня 2020 року.

Про це повідомляє Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Велика ймовірність підтоплення сількогосподарських угіддь сіл Мамаївці, Лужани, Ленківці. Прогнозується підтоплення нижньої дороги, стоянки «Добробуту» та частини адмінбудівель на «Калинівському ринку» міста Чернівці.

Існує ймовірність підпору річки Потіт річкою Прут, що може призвести до затоплення «Калинівського ринку». В Новоселицькому районі в межах сіл Зелений Гай та Припруття, на низько розташованих ділянках підтопленно с/г угіддя та дорогу Новоселиця – Герца, автомобільний міст через р. Прут сполученням с. Маршинці Новоселицького району – Лунка Герцаївського району Чернівецької області.

У зв’язку з підпором, який формує міст у с. Маршинці, спостерігається вихід води на присадибні ділянки та до житлових будинків. Можливе підтоплення блоків сигналізації застав у селах Тарасівці, Ванчиківці, Костичани, Магала, с. Маршинці – Новоселицького району Чернівецької обл.

Реклама

Залишити коментар