На Буковині через паводок підтоплює житлові будинки та угіддя – ОДА

За повідомленням пресслужби Чернівецької ОДА, у селі Бісків на Путильщині рятувальникам довелося виводити трьох людей у безпечне місце. Тут місцевий потічок вийшов з русла та підтопив три житлових будинки. Висота рівня води в будівлях склала 10 сантиметрів. Площа підтоплення подвір`я – 500 квадратних метрів. Береги потічка укріпили, вода з обійсть зійшла.

На хуторі Білий Потік у Путильському районі стався зсув, який міг зруйнувати житловий будинок. У цій оселі проживають 7 осіб, 4 з яких – діти. Рятувальники допомогли родині перенести цінні речі у безпечне місце. Місцеві органи влади визначають місце для тимчасового відселення людей.

Також затопило тимчасовий міст, що з’єднує села Маршинці Новоселицького району та Лунка Герцаївського району. У Маршинцях підтоплено сільськогосподарські угіддя і городи.

У Розтоках Путильського району частково розмито підпірну стінку (бетонне берегоукріплення) та автомобільну дорогу регіонального значення Р-62. Пошкодження протяжністю 50 метрів, його глибина – близько 20 метрів. Наразі рух шляхом відновлено. У селі існує загроза підтоплення близько 20 житлових будинків.

У Чорториї, що на Кіцманщині, частково зруйновано 120 метрів асфальтового покриття на місцевій дорозі. Наразі проїзд забезпечено. Також у селі частково підтоплено 29 присадибних ділянок.

У Реваківцях Кіцманського району, через підняття рівня води у річці Прут та заповнення прилеглих озер, стався вихід води на дамбу. За рішенням районної комісії ТЕБ та НС, працівники Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет закрили шлюз ГТС №3 у Реваківцях.

Також увечері 22 червня відбувся прорив дамби №5, що між селами Мілієво та Банилів Вижницького району. Через це підтопило 18 будинків та 29 домогосподарств у Банилові та 10 будинків і 14 домогосподарств в селі Слобода-Банилів, понад 1 гектар сільгоспугідь. На місці розгорнуто штаб для координації дій підрозділів Управління ДСНС та служб взаємодії.

Фахівці відповідних служб разом із місцевими жителям облаштовують водообвідний канал та укріплюють пошкоджену ділянку дамби мішками із щебенем та в’язками лісоматеріалів.
Через паводок у Банилові довелося евакуювати 9 осіб, у Слободі-Банилові – 4 осіб.

Наразі підрозділи УДСНС відкачують воду, ліквідовують наслідки зсувних процесів.

Реклама

Залишити коментар