Через прорив дамби може затопити частину Вижниці – ДСНС

На Вижниччині, окрім прориву дамби в селі Банилів, існує загроза підтоплення промислової частини міста Вижниця.

Про це 22 червня ввечері повідомляє пресслужба ДСНС.

Зазначається, що в м. Вижниця внаслідок підйому рівня води у р. Черемош сталося руйнування тіла дамби № 21 А, знесено габіони та продовжується розмивання грунту. Існує загроза підтоплення промислової частини міста. Силами ДСНС у взаємодії зі службою водного господарства проводяться заходи з укріплення берега та відведення води.

Як відомо, поблизу с. Банилів Вижницького району на р. Черемош стався порив дамби №5 на відрізку близько 10 метрів. Вода пішла у водовідвідний канал та частково сталося підтоплення лісосмуги та сільгоспугідь на загальній площі близько 10 га. Місцеве населення (с. Банилів – 75 осіб, та с. Слобода-Банилів – 295 осіб) про загрозу підтоплення поінформовано. Визначено автотранспорт для евакуації населення та місця його безпечного тимчасового розміщення.

У с. Бісків Путильського району внаслідок раптового підняття рівня води у місцевому потічку сталося підтоплення 3 житлових будинків. Силами ДСНС проведено відкачування води та роботи з укріплення берегів.

Поблизу с. Розтоки Путильського району сталося підмиття підпірної стіни бетонного берегоукріплення автодороги державного значення Р-62 Чернівці – Верховина на відрізку протяжністю близько 50 метрів. Рух автомобільного транспорту тимчасово призупинено. Організовано об’їзд.

 

Реклама

Залишити коментар