Більше половини українців вважають себе європейцями – опитування

Майже 60% жителів України вважають себе європейцями, свідчать дані дослідження, проведеного соціологічною компанією Active Group, передає Інтерфакс-Україна.

“На запитання, чи вважаєте ви себе європейцем, 43,4% респондентів відповіли – так, точно вважаю, 14,6% – скоріше так, скоріше ні – 13,6% і точно ні – 24,1%”, – сказав голова соціологічної компанії Active Group Олександр Позній на прес-конференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” у понеділок у Києві.

Ще 4,3% опитаних не змогли відповісти на це запитання.

За словами експерта, 64,5% громадян вважають важливим введення безвізового режиму з країнами Європейського Союзу, при цьому 72,3% не користувалися його можливостями.

25,7% респондентів вважають “безвіз” дуже важливим, 38,8% – скоріше важливим, 18,8% – скоріше не важливим, 8,2% – категорично не важливим.

Згідно з дослідженням, лише 23,5% опитаних скористалися можливістю “безвізу” для поїздок до країн Європейського Союзу, 4,2% не змогли відповісти на запитання.

Під час телефонного опитування, проведеного Active Group із 7 до 9 червня, було опитано 1 236 респондентів у всіх регіонах України, крім окупованих територій і Криму. Дослідження репрезентативне за віком, статтю та місцем проживання. Помилка вибірки не перевищує 2,8%.

Реклама

Залишити коментар