«В Україні є люди, які хочуть повернути часи Януковича», – колишній радник Віце-президента США Майкл Карпентер

В Україні є група людей, які прагнуть реваншу і повернення часів режиму Януковича. Про це під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму заявив виконавчий директор Пенн-Байден центру з дипломатії та глобальної взаємодії, колишній зовнішньополітичний радник Віце-президента США Джо Байдена Майкл Карпентер.

«Є група людей в Україні, які хочуть реваншу, які хочуть, щоб повернулися часи режиму Януковича і його інтереси. Чи ці люди олігархи, чи вони політики – вони мають багато спільного з інтересами Кремля», – сказав він.

Майкл Карпентер зазначив, що деякі з цих людей їздять до Москви, щоб «отримати від Кремля та президента Путіна певні преференції».

У той же час він додав, що в США також є група людей, які хотіли б використовувати Україну як інструмент міжпартійної боротьби.

«Я вважаю, що ці групи в обох країнах представляють невеличкий відсоток населення. Але переважна більшість членів Конгресу, та й, можна сказати, переважна більшість американців загалом підтримують незалежну демократичну Україну, де є верховенство права, так само, як вони підтримують це в США», – сказав Майкл Карпентер.

Він наголосив, що Україна і США мають розширювати стратегічне партнерство і зробити так, щоб ніхто не зміг його підірвати.

«Якщо ми залишатимемося об’єднаними і не дозволимо цим групам підірвати наші стосунки, то наша стратегічна база залишатиметься потужною назавжди», – резюмував він.

Реклама

Залишити коментар