Українців готують до продовження карантину до кінця року

Голова медичної комісії Києва, депутат Київради Олег Гелевей закликає українців готуватися до продовження карантину до нового року.

Про це Гелевей сказав під час пресконференції в УНІАН, інформує Цензор.НЕТ.

“Якщо так і надалі буде продовжуватись, то ми маємо бути, принаймні, морально налаштованими, що і карантин не тільки в Україні, але і в усьому світі буде продовжений аж до нового року, і це є факти, від яких на сьогоднішній день ми нікуди дітися не можемо”, – наголосив Гелевей.

Голова медичної комісії Києва закликав пам’ятати події 1918-1919 років, коли грип “іспанка” тривав майже два роки, і його друга хвиля була набагато небезпечніша, ніж перша.

“На сьогодні кількість активних хворих становить 17 тис. 348 осіб. Це дуже багато, і коли ця цифра перевищить в Україні 20 тис., ми зможемо конкретно говорити про другу хвилю коронавірусу в Україні, і ми вже зможемо говорити про те, що треба буде більш робити жорсткими карантинні заходи, на жаль”, – вважає Гелевей.

На думку Гелевея, кількість інфікованих зростає через нехтування карантинними обмеженнями.

“І якщо так і надалі буде відбуватися, тобто, буде тотальне нехтування цими заходами, то про яке покращення в послабленні обмежень можна говорити? Навпаки, їх доведеться робити більш жорсткими”, – заявив Гелевей.

Реклама

Залишити коментар