Монобільшість “кинула” власний уряд: це рух до масштабної політичної кризи – Яценюк

У четвер, 18 червня, Верховна Рада не підтримала доопрацьовану програму діяльнісості уряду.

Парламент 4 червня відправив на доопрацювання програму діяльності Кабінету міністрів. А вже 15 червня Кабмін опублікував оновлений документ.

Проте більшість депутатів під час виступу розкритикували запропоновану програму.

Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк заявив, що це означає, що Україна рухається до масштабної політичної кризи.

“Щойно монобільшість “кинула” власний уряд, коли провалила програму діяльності Кабінету міністрів. І це вже не вперше. Майже те саме відбулося з попереднім складом уряду. Це означає що монобільшість “Слуг народу” не довіряє своєму прем’єру і своєму уряду”, – сказав політик.

За його словами, така ситуація перетворилась в систему.

“Це означає, що Кабінет міністрів не буде отримувати жодної реальної підтримки у парламенті при голосуванні за закони, які потрібні для України і українців. Це означає, що наша програма співробітництва з МВФ, Європейським союзом і міжнародними фінансовими організаціями вже сьогодні поставлена під питання. Це одначає, що діяльність уряду по стримуванню розповсюдження пандемії також буде стояти під питанням. І це означає, що Україна рухається до масштабної політичної кризи”, – відсумував Арсеній Яценюк.

Як відомо, уряд пропрацював вже 100 днів, а Рада досі не прийняла його програму. Раніше в Раді назвали програму Кабміну “рефератом” та відхилили всі комітети парламенту.

Реклама

Залишити коментар