У США масово звільняються працівники поліції – ЗМІ

Співробітники поліції в США йдуть у відставку на тлі протестів, викликаних загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда. Про це в середу, 17 червня, повідомив телеканал CNN, передає Кореспондент.

За його даними, щонайменше семеро поліцейських звільнилися в Міннеаполісі (штат Міннесота) – місті, де почалися перші протести і погроми. За даними представника мерії міста, заяви бодай ще п’яти офіцерів перебувають на розгляді.

Ще вісім офіцерів поліції в цьому місяці звільнилися в Атланті (штат Джорджія). Серед них – глава поліції міста Еріка Шилдс. Вона пішла з посади через інцидент, в ході якого 12 травня був убитий 27-річний афроамериканець Рейшард Брукс. Він отримав вогнепальне поранення в спину під час сутички з офіцером поліції.

У місті Халландейл-Біч на півдні штату Флорида пішли у відставку десять співробітників особливого підрозділу правоохоронних органів SWAT. Рішення вони пояснили стурбованістю щодо своєї безпеки.

У Баффало (штат Нью-Йорк) близько 60 офіцерів поліції написали заяви на вихід з групи екстреного реагування департаменту поліції. При цьому з поліції вони не звільнилися.

Причиною відставки стало тимчасове усунення двох поліцейських, які штовхнули на землю літнього протестувальника. “57 поліцейських залишили посади через відношення до двох їхніх колег, які просто виконували розпорядження”, – заявив президент асоціації поліцейських Баффало Джон Еванс.

Реклама

Залишити коментар