Буковина та ще 10 регіонів не готові до послаблення карантину – МОЗ

Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області не готові до послаблення карантину.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства охорони здоров’я, пише Еспресо.

Крім столиці, вимогам МОЗ щодо послаблення карантинних обмежень не відповідають Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області.

У МОЗ зазначили, що перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям, які відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню COVID-19.

Серед таких критеріїв:

– інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення) має складати менше 12 на 100 тис. населення;

– завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50%;

– охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності – тобто середня кількість тестувань (методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів складає понад 12 на 100 тис. населення.

Реклама

Залишити коментар